Як вибрати свічки для дому
28
Лис

Як вибрати свічки для дому

Сучасні реалії життя змусили нас повернутися до активного використання свічок. Проте навіть у цьому вимушеному кроці можна знайти свої плюси. Які саме? Використання свічок у кімнаті додає затишку та тепла. Психологи відзначають, що мерехтіння вогників розслабляє та заспокоює. А дизайнери інтер’єрів активно використовують свічки для підкреслення стилю приміщення. Переваг, як бачите, багато, а тому ми вирішили розповісти вам, як правильно вибрати свічки та що слід врахувати при їх розміщенні у будинку.

МАТЕРІАЛ

  • Парафін – найбільш поширений та найдешевший матеріал. Світло від парафінових свічок не є яскравим. Такі свічки виділяють токсичні речовини та коптять. Проте вони є доступними для придбання.
  • Гель – матеріал, який горить довше, аніж парафін. Гелеві свічки виготовляють з гелеподібних мінеральних олій та декоративного наповнювача. Форма гелевих свічок може бути будь-яка. Інколи до таких свічок додають декоративні камінці.
  • Віск – екологічний матеріал, який забезпечує тривале та яскраве горіння свічки. Зазвичай для виготовлення свічок використовують бджолиний, кокосовий та соєвий віск. Такі свічки не є шкідливими для здоров’я, не утворюють кіптяви. З воску виготовляють найкращі ароматичні свічки. Вони мають приємний запах ванілі, лаванди, кориці або інших природніх ароматів. Мінусом таких свічок є висока ціна, проте саме вони є ідеальними для помешкання.

ЯК ВИБРАТИ СВІЧКИ В ІНТЕР’ЄР

Для вітальні обирайте свічки світлих кольорів та відтінків. Вони стануть доповненням інтер’єру та не будуть вибиватися із загального стилю кімнати. Ви можете придбати набір свічок для дому або ж свічки різної висоти та ширини і створити з них композицію. Додайте до свічок букет квітів, книжки, шишки або інші природні матеріали і створіть затишний куточок у кімнаті. Розмістити таку інсталяцію можна на підвіконні, тумбі, журнальному столику чи каміні.

Для створення атмосфери інтимності та релаксу рекомендуємо прикрашати свічками спальню та ванну. Якщо кімната має гарне природне освітлення, тоді придбайте тонкі, довгі та мінімалістичні свічки. Розмістіть їх у скляні ємкості та насолоджуйтесь затишком.

Для оздоблення приватних та заміських будинків можна вибрати високі та масивні свічки. Їх часто розміщують у скляних колбах, проте можна обійтися і без них. Зазвичай такі свічки ставлять при вході у будинок або кімнати. За бажанням, ви також можете створити композицію зі свічок, гілок хвойних дерев та сезонних квітів. Це виглядає надзвичайно стильно та святково.

Як бачите, навіть вимушене використання свічок може бути у задоволення. Адже декор у вигляді свічок зробить ваше помешкання більш комфортним та затишним. Також пам’ятайте про своє здоров’я та використовуйте лише натуральні свічки для дому. Та найголовнішим у наші складні часи є світло в нас самих. Оберігайте його, як воїни ЗСУ боронять нашу землю.