Як вибрати кухонні стільці
22
Лис

Як вибрати кухонні стільці

Нарешті це сталося і ви придбали ідеальний обідній стіл. Тепер перед вами постало нове питання: “Як вибрати кухонні стільці?”. Для того, щоб полегшити вам життя ми склали список рекомендацій, які допоможуть вам зорієнтуватися серед різноманітності кухонних стільців та вибрати той варіант, який стане не лише доповненням для столу, але й впишеться у інтер’єр кімнати.

ВИДИ КУХОННИХ СТІЛЬЦІВ

Сьогодні окрім класичних дерев’яних у меблевих магазинах ви знайдете такі види стільців:

  • табурети;
  • розкладні стільці;
  • напівбарні та барні стільці;
  • м’які крісла.

Під час вибору стільців необхідно враховувати такі критерії як габарити кухні та дизайн інтер’єру. Для маленьких приміщень оптимальним рішенням стануть табурети або розкладні стільці. У великі кухні чудово впишуться м’які крісла. Ви можете обрати як однотонні моделі, так і з візерунком. Високі стільці зі спинкою або без є ідеальним варіантом для кухонь із барною стійкою.

РОЗМІР ТА ВИСОТА

Більшість моделей стільців розраховані для людей середнього зросту. Висота сидінь у таких стільцях становить 40-45 см, а стандартна висота спинки – 80-90 см. Комфортним обіднім місцем вважається простір 60 см завширшки та 40 см у глибину, а тому для невеликого столу не рекомендовано купувати стільці з широкою спинкою та підлокітниками.

КОЛІР

Обираючи колір стільців необхідно враховувати не лише колір столу, але й кольорову гамму всього інтер’єру, обраний стиль та освітлення. Якщо ваша кухня виконана у нейтральних відтінках, то стільці яскравих кольорів можуть стати акцентом приміщення. Для різнокольорової кухні обирайте стільці кольором одного з елементів інтер’єру. Це допоможе створити гармонічну атмосферу у кімнаті. У невелике приміщення ідеально впишуться стільці виготовлені в світлих відтінках.

ІНТЕР’ЄР

Стільці з натурального дерева чудово впишуться у кухні в стилі класика, неокласика, а також кантрі. Пластикові стільці ідеально доповнять стриманий мінімалістичний інтер’єр. Стільці з м’якою оббивкою та металевим каркасом підходять для кухонь у стилі хайтек або мінімалізм.

Основними характеристиками під час вибору кухонних стільців є комфорт, практичність та відповідність інтер’єру. Якщо всі ці три чинники співпадуть, тоді куплені стільці будуть радувати вас протягом багатьох років.