06
Січ

Очевидні переваги дерев’яних меблів

Ви можете погоджуватися чи ні, але натуральне дерево в будь-якому інтер’єрі і приміщенні завжди виглядає шикарно! Дерев’яні меблі висловлює високий статус і має презентабельний зовнішній вигляд. Натуральні матеріали разом зі строгими формами дають відчуття комфорту, спокою і захищеності.

Які ж реальні переваги дерев’яних меблів?

  1. По-перше, такі меблі дійсно екологічні. Вона виготовляється з натуральних матеріалів, які не виділяють шкідливих речовин. Такі меблі, навпаки благотворно впливає на самопочуття людини, дерево виділяє різні ефірні масла і натуральні смоли. До того ж, дерево – це саме той матеріал, який здатний «дихати».
  2. Дерев’яні меблі – найміцніша і довговічна. Добротний дерев’яна шафа, наприклад, може пережити багато поколінь, однак зберегтися як новий. Крім того, такий вид меблів легко ремонтується в разі потреби.
  3. Це комфортні атрибути інтер’єру. Зазвичай, меблі з цільного дерева має ергономічний дизайн, завдяки якому враховуються особливості тіла людини.
  4. Ну і зрозуміло. Що дерев’яні меблі – фантастично красива. Багата і вишукані меблі відразу притягує погляд.

Зручність є важливою складовою дерев’яних меблів.

Зрозуміло, що меблі з натурального дерева коштує недешево, тому виробниками також виготовляються більш доступні аналоги. Якість при цьому настільки велике, що недосвідчена людина навіть не зможе відрізнити їх від натуральних матеріалів. Однак слід зазначити, що в даний час існують способи відрізнити справжнє дерево від ДСП. Для цього необхідно розглянути зріз деталі і сам малюнок текстури. Зверніть увагу, що в натуральної сировини малюнок завжди унікальний, а ось у матеріалу з ДСП візерунок постійно повторюється.

Ви згодні, що коли ми вибираємо, наприклад, дерев’яний стіл, то в першу чергу звертаємо увагу на його зовнішній вигляд. Мало хто замислюється з яких саме матеріалів він виготовлений. Також люди не враховують такі важливі властивості, як міцність і твердість деревини, наскільки вона зносостійка і схильна до деформації. Однак саме ці моменти і визначають довговічність дерев’яних меблів.

Слід зазначити, що по щільності породи деревини розрізняють меблі трьох видів:

  • Меблі з порід малої щільності – ялина, сосна, ялиця, осика, липа та ін.
  • Меблі з порід середньої щільності – дуб, бук, береза та ін.
  • Меблі з порід високої щільності – кизил, тис, граб та ін.
    На замітку: саме меблі, яка виготовляється з твердих порід дерева, має найвищу міцність і найбільш довговічна у використанні.