23
Гру

Вибір інтер’єру і меблів для ванної кімнати

Ванна, це не тільки санвузол і місце для гігієни. В першу чергу це місце для відпочинку і розслаблення і тому облаштування цього приміщення вимагає особливого підходу. Вибираючи меблі і обстановку для цього куточка чистоти – орієнтуватися в першу чергу варто на розміри самого приміщення. Обстановка ванній володіє великою площею не викликає особливих проблем, а ось обстановка мініатюрної ванній вимагає грамотного підходу, для максимально зручного використання простору.

Розмір ванної кімнати залежить від загального планування квартири і часто навіть в повноцінних житлових приміщеннях – ванна може бути маленького розміру. Про студії і полуторки не варто і говорити. Нижче розберемо – як правильно вибрати меблі для ванної та візуально збільшити площу приміщення.

Як правильно облаштувати ванну з поєднаним санвузлом?


Основною проблемою в цьому випадку буде розмір самої ванної. При маленькій площі найкраще буде, позбутися від неї зовсім, замінивши на душову кабіну. Такий підхід допоможе звільнити чимало простору для розвішування полиць для шампунів або вішалок для рушників.

Якщо прийнято рішення підвісити в маленькій ванній шафка, то краще всього вибирати з максимально плоских моделей, які не випирають занадто далеко від стіни. Оптимальним місцем для установки такого шафи стане простір між раковиною умивальника і унітазом. Якщо шафка відповідного розміру не буде знайдене в спеціалізованому магазині меблів, то можна зробити його на замовлення. Маленькі розміри цього виду меблів, визначають і доступну вартість такого замовлення.

Другим важливим моментом буде позбавлення від недоліків оздоблювальних робіт. В першу чергу необхідно заховати зливні труби, які, як правило, проходять за ніжкою умивальника і унітазом. Позбутися зовсім від них не вийде, проте можна перетворити цей недолік в красиву сходинку або поличку для чистячих засобів – за допомогою укладання кахлю.

Візуальне збільшення простору

Навіть якщо ванна занадто мала – збільшити її простір можна за допомогою декількох візуальних трюків. Вони не збільшать загальну площу приміщення, але допоможуть відчувати себе більш комфортно, вільно і затишно.

Кращим помічником в цій справі будуть, звичайно ж, дзеркала. Використання витягнутих дзеркал встановлених в горизонтальне положення над раковиною і унітазом, виробляє найсильніший ефект широкого простору. Крім цього, подібний трюк дозволить надати ванній кімнаті елемент розкоші і респектабельності.

Для того що б підкреслити багатство оформлення, необхідно позбутися від стандартної кахельної плитки яку укладає компанія забудовник. Для подальшого оформлення важливо використовувати кахель максимально світлих тонів. Те ж стосується і меблів. Все це разом значно розширить обсяг приміщення і зітре відчуття тісноти і скутості.

При виборі обстановки для великої ванної кімнати, можна дати волю своїй уяві і оформити її в якійсь певній стилістиці. У разі якщо розмір площі дійсно великий, то кращим порадником у цьому питанні буде дизайнер.